Renoveren en restaureren vragen om aandacht, kennis en kunde. Het doel is om oud weer nieuw te maken. Wij verdiepen ons in de oorspronkelijke uitvoering en passen hier ons plan van aanpak op aan zodat alles na herstel weer volgens de huidige eisen is.

Renovatie

Bij een renovatie zorgen wij ervoor dat de ruimte of het gebouw voldoet aan de eisen van nu, ook als het gaat om brandveiligheid en duurzaamheid. Dit vraagt om gebruik van materiaal van een hoge kwaliteit en het toepassen van de juiste techniek. Vloerverwarming is zeer goed te integreren bij een verbouwing. Maar ook isolatie van glas en vloeren, gecombineerd met dak- of gevelrenovatie verhogen het wooncomfort en duurzaamheid. Het project krijgt een nieuwe, moderne uitstraling.


Restauratie

Restauratie vraagt om oog voor detail en kennis van de oorspronkelijke, oude  materialen en historie van het object. Soms is overleg met architecten en installateurs nodig. Wij denken mee in het proces en adviseren de opdrachtgever als het gaat om budget, planning en oplossingen. Regelmatig moet er gezocht worden naar een unieke, creatieve en technische werkwijze. Met het gebruik van de moderne technieken kunnen karakteristieke kenmerken van monumentale panden behouden blijven bij het juiste herstel. Muren, vloeren, bogen en gevels hebben hun eigen steensoorten en vragen een eigen specifieke aanpak. Vakmanschap in precisiewerk is hier vereist.